Thursday, May 5, 2011

China isi intareste controlul asupra Internetului

China a pus bazele unei noi institutii guvernamentale, responsabila pentru controlul informatiei pe Internet.

Biroul de Informatii al Internetului le va permite autoritatilor sa practice o cenzura care l-ar face pana si pe Ceausescu gelos, controland tot contentul disponibil pentru utilizatorii de internet din tara.


Beijing-ul opereaza o cenzura draconica asupra internetului, numita si “Marele zid de foc al Chinei.” Website-urile considerate o amenintare la adresa guvernului sunt blocate zilnic.

The Chinese government has put a lot of resources into controlling and censoring the internet content available to its citizens.

Guvernul chinez a alocat un numar mare de resurse in controlarea si cenzurarea contentului de pe web.


Pana in prezent aceasta supraveghere era exercitata de catre Biroul de Informatii al tarii si de alte cateva agentii. Institutia noua creata aduce la un loc controlul tehnic si cel politic.

Consecinta imediat urmatoare se va vedea intr-o cenzura mult mai accentuata a stirilor si a informatiilor online, a afacerilor new media si intr-un control mult mai agresiv al accesului la internet.


Decizia autoritatilor de a infiinta Biroul de Informatii al Internetului ar putea veni ca urmare a revolutiilor din Orientul Mijlociu si Nordul Africii.

No comments:

Post a Comment